בין דרך האמן, והיצירה ההולכת ומתקדמת שלי שבגללה הלכו לי כבר אצבעות הידיים, החלטתי להכין לארוחת הערב היום וגם לארוחת הצהריים של מחר, מספר מתכונים שמזמן לא הכנתי. אחד מהמאכלים הללו היא המוסקה. הבנים שלי מאוד אוהבים מוסקה והם יבואו מחר לארוחת הצהריים, ולכן רציתי קצת לגוון להם. אני משתדלת להכינה מעט למרות שהיא טעימה, כי מיותר לי הטיגון של החצילים (אני יודעת שאפשר בלי טיגון אבל כך זה יותר טעים), מיותר לי הבשר האדום שממנו אני כמעט ולא טועמת כבר שנים לא מעטות , ובכול זאת.....מוסקה!
המתכון הוא לא אישי שלי . אני לא המצאתי מתכון למוסקה. אבל אני זוכרת אותו מספרה הנהדר של רות סירקיס, "למטבח באהבה", כבר משנים רבות. קיבלתי את הספר ליום ההולדת ה-23 שלי, כשרק נישאתי, ולא ידעתי לבשל אפילו ביצה, הכול היה בשיטת הניסוי והתהיה, וחברותיי הטובות אז, נתנו לי אותו במתנה עם התוספת "למטבח באהבה וגם מאיתנו". מה אומר לכם? כשאני חוזרת ופותחת את ספרה של רות סירקיס הכול נראה לי עכשיו כול כך פשוט וכול כך פרקטי ומובן. אז, בהיותי בת 23 לא הבנתי חצי מהדברים שהיא הציעה לעשות , להכין, לבשל, לאפות. אבל היום...הניסיון עושה את שלו.
לזכות ספרה ייאמר שהוא לא "פלצני" , הוא פשוט ולעניין. זה לא המטבח המולקולרי החדש. זה פשוט אוכל שניתן לאכול, להנות ולהרגיש בבית.
אז איך זה הולך המוסקה שלה ? או שלי?
זה די הרבה פאצ'קראי, אז מי שלא אוהב/ת , יש להימנע.
לוקחים שני חצילים בינוניים.
פורסים אותם לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים על מגש או על השיש, מפזרים מלח ומחכים כ- 20 דקות.
מנגבים אותם אחרי 20 הדקות, מייבשים לגמרי . טובלים בקמח את החציל משני הצדדים ומטגנים קלות בשמן חם. (זה הקטע רב השומן)
מניחים שכבות עם נייר סופג בין שכבה לשכבה עד להכנת הרוטב הבשרי.
הכנת רוטב הבשר:
1 ק"ג בשר טחון (או מחצית הכמות)
2 בצלים
4 שיני שום או יותר
פלפל שחור, אגוז מוסקט, טימין, אורגנו, מלח, קורט קינמון
2 כוסות או קופסאות רסק עגבניות.
אופן הכנת הבשר:
קוצצים הבצלים ומטגנים בארבע כפות שמן זית.
מוסיפים את הבשר ומפרידים את הגושים שלו תוך כדי טיגון בבצל וערבוב.
מוסיפים את השום הקצוץ, את התבלינים, את רסק העגבניות וממשיכים לבחוש תוך כדי בישול על האש, מוסיפים מים רותחים אם יש צורך,
מכסים את הסיר או המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה תוך בדיקה והוספת מים אם יש צורך.
ולסיום: זה הקטע של הפאצ'קראי....מכינים רוטב בשמל שאותו שופכים על החצילים והבשר בסוף, לפני הכנסתם לתנור.
לרוטב:
2 כפות מרגרינה, 2 כפות קמח, כוס מים, ו- 2 ביצים.
השלבים השונים
ממיסים בסיר קטן את המרגרינה ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב מתמיד כדי שלא ייוצרו גושים. מוסיפים את כוס המים וממשיכים לערבב על אש קטנה.
טורפים בכוס 2 ביצים, מוסיפים לתוכה מעט מהתערובת שבסיר (כדי לאזן טמפרטורות) ומכניסים את כול התערובת לתוך הסיר .ממשיכים לערבב עוד כחצי דקה.
המוסקה:
מסדרים שכבת חצילים ראשונה. מעליה מניחים שכבת רוטב הבשר, מעליה עוד חציל, ומעל הכול, שופכים בעדינות את רוטב הבשמל.
אם יש מספיק חצילים ניתן לעשות בשלוש שכבות ואת רוטב הבשמל רק למעלה.....!
בתיאבון!
התעייפתי רק מהכתיבה של זה , אז תארו לכם מה זה להכין....
יום שבת, 20 במרץ 2010
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה