יום שבת, 14 בנובמבר 2009

מרק קובה בקלי קלות

פורסם ב-14 בנובמבר 2009, 14:07
אני חייבת לרשום את המתכון הזה פה, מהר מהר לפני שאשכח , אחרת אצטרך לשאול שוב בפעם הבאה שארצה להכין אותו.
אז קודם כול אומר לכם שהוא יצא מצויין. שני הבנים שלי , וגם האיש מאוד אהבו אותו, וזה מה שחשוב לי.
אחותי הקטנה שהיא כבר לא בת שנה, אך עדיין אחותי הקטנה, היא אחלה "בעלבוסטה". חרוצה ומשקיענית שאין כמותה. עוזבת כול יום את הבית ב-06:00 בבוקר כדי לתפוס את הרכבת הראשונה שלוקחת אותה עד למקום העבודה שלה בעיר אחרת. וכך גם חוזרת בסוף היום.עובדת במשרה מלאה ותובענית, מגדלת ארבעה ילדים שהקטנה בת חמש והגדול חייל, אין לה עוזרת, ואין לה מבשלת ואופה. בכול השעות הנותרות לה לאחר העבודה היא, מכבסת, תולה, אופה, מבשלת, מנקה, מסיע ילדים לחוגים ועוד ועוד, ובסוף היום עוד יש לה כוח ללכת למכון כושר. "משיגן אוף אגנצן קופ"(משוגעת על כול הראש) . אני מודה שגם אני הייתי כזאת בגילה,זה כפי הנראה בג בייצור המשפחתי. אבל היום ברוך השם נרגעתי ואני רחוקה מאוד מכמות ההשקעה שהיא עדיין משקיעה. טוב צעירה ממני בשנים לא מעטות.
אך למה אני מספרת לכם כול זאת?
אז אני אגיד לכם.
ברכבת שאיתה היא חוזרת יום יום יושבות נשים נוספות שגם הן לא לוקחות את האוטו לעומסים של תל אביב, והן נפגשות דרך קבע ברכבת. וכך למרות שלא הכירו קודם, נהיו חברות. ושם ברכבת, כשאחותי חוזרת מעבודתה, מחכה לה מישהי שגם חוזרת לעיר שלה, שמחכה לעלייתה של אחותי לרכבת בייחוד בימי חמישי. ואז... לאחר שלמדה שהיא, אחותי הקטנה, גם יפה וגם אופה, בכול סוף שבוע היא מבקשת ממנה מתכון. אני רואה אותה גם, את אחותי הקטנה, אבל מעולם לא מבקשת מתכון.
אבל הפעם שאלתי: נו , ומתכון של מה נתת לה הפעם?
מרק קובה אדום.
זה קשה להכין שאלתי?
לא מה פתאום . אז תני לי תני לי אמרתי, כי הילדים שלי מתים על האוכל שלה.
ובכן זה הולך ככה:
כמובן שלא עומדים ומגלגלים לבד את הקובה כי את זה לא הייתי עושה. הולכים לסופר הקרוב, וקונים קציצות קובה (למרק עם בשר ולא חמוסטה) מוכנות וקפואות אך אני מצאתי אחרות ( לא של החברה שהיא המליצה לי )וזה היה ממש בסדר. מכניסים אותן לפריזר עד להכנה.
מכינים מרק לקובה:
מצרכים:
1 חבילת גבעולי סלרי ועלים.
6-7 יחידות קטנות של סלק אדום
1-2 עגבניות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
5 גזרים קטנים
2 תפוחי אדמה
10 שיני שום
1 בצל
1 לימון או מלח לימון
פפריקה, מלח, פלפל שחור, מרק עוף ללא תוספים מלאכותיים
אופן ההכנה: (רצוי בסיר ממש גדול)
מוציאים את הקובה מהפריזר. מניחים בצד.
שוטפים היטב את עלי הסלרי ואת הגבעולים ומכניסים לסיר עם מעט שמן זית או אחר.
לתוך הסיר מרסקים את העגבניות ומתחילים לאדות את הירקות תוך ערבוב בתוך מעט השמן שבסיר. מוסיפים את הסלק האדום הקלוף כמובן, הגזר, תפוח האדמה, השום , ורסק העגבניות וממשכים לערבב לספיגת כול הטעמים של הירקות. וכשמרגיש לכם נכון מוסיפים מים, את הבצל חתוך לרבעים , ואת התבלינים . כשמתחיל לרתוח מוסיפים מיץ מלימון אחד טרי ורבע כפית מלח לימון. (אפשר רק לימון או רק מלח לימון) . מוסיפים את התבלינים לפי הרגשתכם וטעמכם. נותנים למרק להתבשל לאחר שרתח פעם ראשונה על אש בינונית עוד כ-45 דקות. כשהמרק מוכן מוסיפים את קציצות הקובה ומבשלים על אש בינונית בהתחלה, ואחר כך קטנה מאוד עוד כשעה.
אפשר להגיש עם או בלי אורז לבן אותו מניחים על השולחן בקערית גדולה וכול אחד מחליט כמה ומתי לקחת,אם בכלל.

בתיאבון,

חבל ששכחתי לצלם.
יצא מהביל, טעים וצבעוני

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה