
כול מי שמכיר אותי יודע שאני לא בשלנית וגם לא אופה מדופלמת. אני מאוד מעריכה את אלה שמוציאים תחת ידם מתכונים כול כך טעימים ויצירתיים שאני לא מבינה איך הם עושים את זה בכלל.
עכשיו שהילדים גדולים ושכולם גרים מחוץ לבית אני מכינה אוכל טעים או משתדלת לפחות שזה יהיה טעים, רק כשהם מגיעים.
בשבילי אוכל טעים זה מה שהם אוהבים. שום גסטרונומיה גבוהה.
אוכל בסיסי של אמא שיש לכול ילד בזיכרון גם אם אמא היא לא שפית .
על אפיה אצלי, אין מה לדבר. אני אופה רק אם המתכון ממש קל ולא גוזל הרבה זמן.
אתם הרי כבר מכירים אותי ויודעים מה אני אוהבת לעשות עם הזמן שלי.
המתכון הזה כול כך פשוט שאפילו אני הייתי מוכנה להתנסות.
קיבלתי אותו מאחותי ד. שהיא אשפית בהכנת עוגות.
וזה הולך ככה:
כאמור עוגה בחושה חלבית:
מצרכים:
1/2 כוס סולת
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח תופח
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
1 שמנת רגילה חמוצה
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפיה.
אופן הכנה:
מכניסים בהדרגה אחד אחר השני ובוחשים אחרי כול תוספת. עד שמכניסים הכול.
מקפלים טוב טוב את הכול ליצירת מרקם אחיד.
מכניסים לתנור בחום בינוני לכ- 30 דקות
סירופ:
1/4 כוס מים רותחים
1/4 כוס סוכר
כמה טיפות מיץ לימון
מערבבים היטב את המרכיבים ושופכים על העוגה החמה.
מפזרים מעט קוקוס
בתיאבון
תודה רבה על המתכון הנפלא! השאלה הנשאלת אם אפשר להפוך את העוגה הזאת לפרווה? החלפת המוצרים החלביים לפרווה תפגום באיכות העוגה לדעתך?
השבמחק